Witajcie,
odpowiadając na pytanie jak i czym fotografujemy...
1. "jak" - jeśli widzę dobry temat, to robię zdjęcie - oczywiście staram się zwracać uwagę na to jak i co dzieję się w kardze, ale dzięki Bogu mamy programy takie jak Photo Shop (cs2 - ten konkretnie stosuję), więc zawsze coś można delikatnie poprawić.... co i dlaczego poprawiam...? zawsze trzeba coś zrobić - choćby tylko wyostrzyć, usunąć szum, czyli zrobić rzeczy, których aparat nie zrobi bo nie jest w stanie... zmniejszyć rozmiar fotki i wiele innych...
2. "czym" - moje początki fotografi to OLYMPUS C-370 (prezent... hmmm... pozwolił na zrobienie wielu zdjęć, do których bardzo często wracam)... po nim przyszła kolej na CANON'a S1 IS (bardzo dobry aparat - uwieczniał początki mojej Zosi)... od kilku miesięcy spaceruję z aparatem NIKON D70s w komplecie z dwoma obiektywami: Nikkor 18-55 mm oraz "dla ptaszków" Nikkor 70-300 mm. Nie są to "szkła" z wysokiej półki, jednak pozwalają na robienie dobrych fotek - jak na moje możliwości, to jeszcze długo będę pewnie z nich korzystał

rzecz jasna zestaw zawiera również statyw, który przydaje się nie tylko w trudnych warunkach oświetleniowych, lecz również przy wykonywaniu fotek z zastosowaniem filtra IR (robi się strasznie ciemno nawet przy pełnym Słońcu), który stanowi 50 % moich "zasobów filtrowych" - drugie 50 % to filtr polaryzacyjny kołowy, czyli w sumie dwa szkiełka i Świat wygląda inaczej
Pozdrawiam gorąco Wszystkich zapaleńców fotograficznych...
Marek